Çikolatalı Nugat

Onceki yazida cikolatakoligim dedim ya diger kotu huyumda alisveris! Mutfaga bu kadar dusunce alisveris listem de evrimlesti zamanla. Gossip Girl’u izlerken ayakkabilardan, kiyafetlerden cok mutfak sahnelerine konsantre olup, Blair’in annesini Mauviellerin ortasinda gorunce televizyona yapistigimdan beri icimdeki canavari durduramiyorum. TR’ye temelli donmeden once sunu da bunu da derken Williams-Sonoma’dan, Sur la Table’dan disari cikamadim. Dunya uzerindeki her renk ve her boy Le Creuset benim olsun istedim. Hele o La Cornue yok mu koymuslar WS’nin ortasina, kapagini acip icine girip yatasi geliyor insanin… Allah herkesi 35-40 bin dolarlik firin alabilecek kadar zengin etsin… Dinimiz amin!

Bir de Amerika’dan ayri bir grup getiriyorum ki tam deli isi! 7 yil boyunca Turkiye’den Amerika’ya taze asma yapragi, cig kadayif, dolmalik biber vs. kacirdim simdi de orada cok kullandigim ama (sanirim) Turkiye’de olmayan seyleri doldurdum bir kutu, yolda geliyor Atlantikten suzule suzule. Konsantre sut (condensed milk), buharlastirilmis sut (evaporated milk), poset poset tatli hindistan cevizi rendesi, polenta, daha bir dolu ivir zivir. Bir de pirinc patlagi! Crunch cikolatasi var ya iste onun icindeki pirinc patlaklarindan. Cokonata da cok benziyor sanirim onun icinde de bu tarz bir şey olmali. Bu mereti eritilmis cikolata ile karistirip, icine findik, badem vs de ekleyip evde kendi cikolatali gofretlerinizi yapabiliyorsunuz. Dedigim gibi sanirim bu tarifdeki malzemeler Turkiye’de yok. Bulursam buraya yazarim. (Acaba evde kendi pirincimizi patlatabilir miyiz misir gibi? Bir ara deneyim bunu!) Bu tarif de ‘taa ne zaman yaptim ama anca buraya yazabiliyorum’ kontenjanindan geliyor.

__________________________________________________
(Not: Olculer Amerikan cup, cay kasigi ve yemek kasigi ile verilmistir. Bu olculerin hacim olarak karsiliklari: 1 cup=250 ml, 1 cay kasigi=5 ml, 1 yemek kasigi = 15ml. Tariflerde su bardagi= 1 cup= 250ml’lik su bardagidir.)

Cikolatali Nugat

Malzemeler:

2 su bardagi marshmallow kremasi
3 yemek kasigi tereyag
3 su bardagi pirinc patlagi
1/2 su bardagi badem, ince kiyilmis
230 gr cikolata
1/2 cay kasigi tuz

Yapilisi:

1) Tereyagi ve marshmallow kremasini benmari usulu eritin. (Kap altinda ikinci bir kapta kaynar su yontemi ile)
2) Ikisi de eriyip iyice karisinca pirinc patlaklarini, tuz ve bademleri ekleyin. Iyice karistirin.
3) Dikdortgen veya kare bir tepsiye karisimi bastirarak yayin.
4) Cikolatayi yine benmari usulu ya da mikrodalgada eritin.
5) Erimis cikolatayi gofretin uzerine yayin.
6) Buzdolabinda 1 saat bekletin.

Gibi şeyler: Ivir zıvır, Kurabiyeler, Tatlılar. Beni kaydet.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>