Frambuazlı Ekmek

Sevgili tartepink! Bana bu tozlu sayfayı ayırdığın için teşekkür ederim! Yıllık olağan ortadan kaybolmamın ardından sitenin şöyle bir tozunu alayım, 3 su sileyim derken köşede kalmış bu yazıyı buldum. Instagram’da çok sorulmuştu, vermiştim tarifi, ama sitede taslak olarak atıvermişim köşeye. (Daha ne taslaklar var bilseniz, yedikleriniz yemediklerinizin güvencesidir!) Aslında sakızlı dondurma tarifi vermeye gelmiştim. Ama işte bu işler hep kısmet! Dondurma yoksa frambuazlı ekmek yiyeceksiniz artık!

Yapması da yemesi de büyük keyif! Varyasyonları sizin hayal gücünüze kalmış… İsteyen frambuaz, çilek vs ile yapsın isteyen çikolata, nutella doldursun içine, bir genç kızın rüyasını yapsın! Hayat ne güzel çikolatalar falan değil mi!

___________________________________________

Frambuazlı Ekmek
Hamur
•1 çay kaşığı aktif kuru maya
•2 yemek kaşığı toz şeker
•225g (1.5 cups) un
•1 portakal kabuğu rendesi
•1 1/2 çay kaşığı tarçın
•140ml (1/2 cup) ılık su
•2 yemek kaşığı süt
•2 yemek kaşığı sıv yağ
•Üzerine sürmek için süt

Frambuaz Dolgu

3/4 su bardağı frambuaz

60 ml (1/4 cup) su

30g (2 yemek kaşığı) şeker

Hamur
Kuru malzemeleri bir kap içine alın. Üzerine sıvı malzemeleri katıp yoğurun. Üzerini nemli bir havlu ile kapatıp 1 saat oda sıcaklığında bekletin.

İçi

Tüm malzemeleri bir tencereye alın. Kaynamaya başlayınca orta ateşe getirin, 6-8 dakika (reçel kıvamına gelinceye kadar) kaynatın.

Fırını 200C’ye ısıtın.

Çelenk yapacaksanız: 10×30 büyüklüğünde açın. İç malzemeyi üzerine sürün. Rulo şeklinde sarın. Önce ortadan ikiye kesin. Sonra her parçayı dikine ortadan ikiye ayırın böylece iç dolgusu görünür olacak. İki ucu en baştan birbirine tutturup bir alt bir üst yaparak örün bir yandan da yuvarlayarak ilk başa doğru birleştirin. Üzerine süt sürün ve 2 yemek kaşığı şekeri serpiştirin. 15-20 dakika pişirin.

Roll yapacaksanız: Tek bir rulo olarak sarın ve 3-4 cm kalınlığında tekerlekler kesin.

Gibi şeyler: Ekmekler, Hamurişleri. Beni kaydet.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>