Caprese Salatası

Houston’da termometre hala 38 derece civarlarinda, sonbaharin esamesi okunmuyor gene. Ben de domatesler hala mevsimindeyken bol bol yiyip hucrelerime tadini, kokusunu stokluyorum. Domates en sevdiklerimden. Kucukken seracilik bu kadar yaygin degilken (ben de bayagi yasliyim galiba ha!) kislari domates yoktu. O zamanlardan hatirladigim en belirgin hatiralarimdan biri kislari domates krizine girmemdi. Her gece ruyama girerdi, yaz gelmez olurdu. Diger hemen hicbir sebzeyle aram yokken, domatese olan bu delilige yakinsayan takintima bizimkiler anlam veremezdi.

Belki sagliksiz, kesinlikle de ayni lezzette degil ama domates artik hep var ve benim de tum yil en cok tukettiklerimden. Belki dogaya aykiri, belki vucutlarimiz kisin domates asermek uzere dizayn edilmis, ama napim, ille de domates!

Insanlar cesit cesit- domatese domates demeyenler var mesela. Bir keresinde ünlü düşünürlerimizden Ebru Salli “Cok saglikli, bilincli besleniyoruz. Vitaminler, bilesenler… hepsini biliyoruz. Domatese domates demiyoruz. Sabah kahvaltida Harun likopeni uzatir misin diyor, domatesi degil” demisti. Ben de ekrana yapistim, sensin likopen! Adina yapilmis en talihsiz aciklama yuzunden domates o gunden beri utancindan artik her zamankinden daha kirmizi!

Bazen en sade, en şipşak seyler sizi tatmin etmeye, mutlu etmeye yeterlidir ya işte bu tarife gerek olmayan tarif de onlardan. Bu Caprese Salatasi denen Italyan bildigimiz domates, peynir, feslegen. Oyle taze, oyle dogal, oyle hafif… Oyle Akdeniz, oyle Ege, benim icin oyle Bodrum!

___________________________________________________
Caprese Salatasi (Insalata Caprese)

Domates, dilimlenmis
Taze mozzarella peyniri, dilinmlenmis
Sizma zeytinyagi
Taze feslegen yapraklari
Tuz
Kuru kekik

Domates ve peynir dilimlerini dizin. Uzerine zeytinyagi gezdirin. Tuz ve kekik ekleyin. Feslegen ile susleyin.

Gibi şeyler: Aperatifler, Salatalar. Beni kaydet.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>