Mini Çikolatalı Portakallı Cheesecake

Yetistirmem gereken bir proje ve uzerinde calistigim ama bir turlu cikaramadigim baska biri daha var. Ama ben yine terapi icin mutfaktayim. Hmmm, mutlu.
Dilimde yeni takintim. Sezen Aksu- Unuttun mu beni? Loop’umun yeni sarkisi illallah diyene kadar donecek. Allahim diyorum hani ben sarkici olucaktim neden bilgisayar basinda surekli regresyon yapiyorum? Filmlerdeki gibi olsun sezenle ikimiz ayni anda dileyelim, ben onun yerine isinlaniyim sahneye, o buraya gelsin makale yazsin. Bak cok zevkli sezen inan ayol, afrika’da kac kadin kac cocuk dogurmus, aids miymis, kac kumasi varmis, yetimlere nolmus, insanlar hastaliktan telef olunca maaslar artmis, kadinlar cocuk yapmayi birakip ise baslamis mi, korunuyorlar mi neden korunmuyorlar. Bak ben burada 15 bin km oteden ahkam kesiyorum ofisimden, ekonometrik artistlikler yapiyorum afrika’yi refaha kavusturcam bi’ bilsen. Bin dunya para harciyorum data alicam diye konferans diye, diger artistlerle dunyanin en guzel sehirlerinde bulusuyoruz her şey kalkinma icin. Iddia ediyorum tum akademi direk su harcadigimiz paralari oralara gondersek biseycikleri kalmayacak valla.

Neyse. Evet mutfaktayim diyordum. Cheesecake yapiyoruz. Hem de mini mini hem de portakalli-cikolatali. Normalde cheesecake favorilerimden degildir. Ama bunlara bayildim, ucer dorder indirdim mideme. Yarasin…

Oncellikle cok hafif, ustune ustluk tum zamanlarin en basarili mutfak kesiflerinden cikolata-portakal kombini iceriyor ki benim icin vazgecilmez.

Tadi neyi andiriyor bakalim bulabilecek misiniz? Yiyen herkes tadi bir şeye benziyor ama ne dedi. Sonra bulduk! (Kopya: Kucuklugumuzden (80ler-90lar) bir tat. Bir ara yoktu, simdi yine satiliyor.) Bir kere deneyin iddia ediyorum en favori tariflerinizden olacak.

Minik Cikolatali Portakalli Cheesecake

(Giada De Laurentiis’in tarifi)

(12 mini cheesecakes icin)

1/3 su bardagi ezilmis cikolatali biskuvi
2 yemek kasigi tereyag, eriltilmis
1/4 su bardagi ricotta peyniri
56 gr (1/4 su bardagi) krem peyniri
1/4 su bardagi seker,
yarim portakalin kabugu
1 yumurta

Uzerine:
2 yemek kasigi seker
yarim portakal kabugu

1) Ezilmis biskuviler ile erimis tereyagini karistirin.
2) Kaliplari hafifce yaglayin. (Benim kalibim yapismaz oldugu icin ben yaglamadim.) Minik kek kaliplarinin icine 1 cag kasigi kadar bu karisimdan koyun. Sıkıca bastırın.
3) Peynirleri, 1/4 su bardagi sekeri, portakal kabugunun yarisini ve yumurtayi robotta homojen olana kadar karistirin.
4) Kaliplarin icindeki biskuvinin uzerine bu karisimi paylastirin.
5) Kek kalibini bir tepsiye koyun ve yarisina gelecek sekilde tepsinin icine sicak su doldurun. Bu dengeli pismeyi saglamak icin.
6) Onceden 160 dereceye isitilmis firinda 25 dakika pisirin. Cikardiktan sonra 30 dakika disarida sogusun. Daha sonra yine kalibin icinde 15 dakika buzdolabinda bekletin. Cheesecake iyice soguyunca bozulmadan kaliptan cikarabilirsiniz. Bicakla kenarlarindan hafif tiklatip kaldirabilirsiniz.
7) 2 yemek kasigi seker ve portakal kabugunun diger yarisini karistirin. Bunu cheesecakelerin uzerine serpistirin.

Gibi şeyler: Cheesecake, Kekler and tagged , , , , . Beni kaydet: kaydet.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>