Kalamar Tava

Temizlikçi teyzeler gelmeden evi bir tur temizlemek Türk toplumuna özgü sosyolojik muammalarından biri. Başkaları yapınca işte bunlar hep psikolojik dediğin şey, evden ırak değil maalesef. Kahrolası gen muhasebesi, kör olasıca Mendel çaprazlaması işte, huy çekti mi çekiyor! Kadın gelmeden önceki gece bana bir sıkıntı basıyor. Hadi insansan evi toparlarsın da evi temizlemek neden? Evi süpürmek, toz almak, peki iki su silmek? Kafan atsa yarın gelme de diyemiyorsun ki, çok kıymetli- temizlikçi kadın piyasası kara borsa, kapanın elinde kalıyor. Düzenli alman lazım, her gün kime gideceği belli, teyzenin nakit akışında spekülasyona yer yok, kadına bugün başım ağrıyor, ilişkimize biraz ara verelim, ilk zamanki heyecanımızı kaybettik falan diyemezsin. Sürekli ilişkinin adını koymak istiyor, bizim eve diş fırçasını bırakması an meselesi.

Eve geldim akşam maç var yarın da teyze günü. Modern şehir insanının problemleri, hayat bize çok zor değil mi? Gecenin körüne kadar evi topla, temizle ya da rahat rahat maç izle yanında da finger food cenahı ile tıkın bir güzel! Ben de teyzeyi sublease yapmaya karar verdim, yani teyzenin bana kiralanmış gününü başkasına kiralayım dedim! Bu durumlardaki kurtarıcım B.’nin annesi de memnuniyetle kabul etti teyzeyi tabi… Biz de şu resimdeki kalamar, salsa & guacamole/cips, bira eşiliğinde maçı izledik. Teyzenin bilançosu helal sıfatıyla iyi görünüyor, bizim mideler memnun, bir de Galatasaray yenilmeyeydi iyiydi!

Not: Tabi bu geçen hafta oluyor, uyuşuk ben yazana kadar rövanş maçı bile bitti. Ha bi de ben Fenerbahçeliyim!

__________________________________________________

Kalamar Tava

Not:
1- Ben kalamarları balıkçıda temizletip kestirmeyi tercih ediyorum. ABD’deyken kendim yapıyordum ki derisi, midesi ve özellikle içindeki kıkırdak ve siyah sıvı çok huylandırıcı bir şey kanımca. Kalamarın büyüsünü bozmayın, hiç tuvalete gitmeyen bir Miranda Kerr olarak kalsın kalamar hayalinizde! Siz yine de kendiniz yapmak isterseniz şöyle:

2- Tarifin tüm hakları balıkçımız Yaşar Reis’e aittir. Yumuşak, ezik değil çıtır çıtır gevrek tam kıvamında kalamarlar garanti!

Malzemeler:

3-4 kalamar, halka haline getirilmiş
2 çay kaşığı tuz
1 şişe soda
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı şeker
2-3 damla limon suyu

Yapılışı:

1- Halkaları 2 çay kaşığı tuz ve bir şişe sodanın 1/4′ü ile 10 dakika kadar yoğurun, sonra yıkayın.
2- Sodanın geri kalanı, 1 çay kaşığı karbonat ve 1 çay kaşığı toz şeker ve bir kaç damla limonu karıştırıp, kalamarları 10 dakika daha yoğurun. Olduğu gibi kabı buzluğa koyun ve 1-2 saat bekletin.
3- Kızartıcağınız zaman buzluktan alın hafif ılık suda iyice yıkayın. Buzluktan çıktığında sodanın içinde donmuş oluyor ama ılık suda hemen buzlar çözülüyor.
4- 1 bardak un, tuz ve karabiberi karıştırın. Halkaları bu karışıma bulayıp kızgın yağda 2-4 dakika sadece hafif kızarana kadar kızartın.

Tartar Sos:

Not: Tartar sos tarifleri muhtelif. Ama en temel hali alttaki illaki malzemeleriyle yapılıyor. Gerisi opsiyonel.

İllaki:

Mayonez
Sarımsak
Dereotu
Tuz

Opsiyonel:

Ceviz
Kornişon
Süzme Yoğurt
Limon veya Meksika Limonu (Lime)

Gibi şeyler: Aperatifler, Deniz Ürünleri. Beni kaydet.

2 kişinin ağzının suları aktı... Kalamar Tava

  1. filiz says:

    kalamari denedik muhtesem oldu. cok cok tesekkurler

  2. tartepink says:

    Çok sevindim, afiyet olsun…

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>