Ravioli

Tüm dünya mutfaklarının az sayıda kesişim kümelerinden biri içi doldurulmuş hamurlar! Türkiye’de mantı, Kore’de mandu, Polonya`da pierogi, Çin’de jiaozi veya wonton, Japonya pot stickers, Ukrayna’da varenyky, Yahudilerde kreplach, Sibirya’da pelmeni, İtalya’da ravioli. Farklılıklar olmazsa olmaz: Bazısı tavuk, dana, bazısı domuz, bazen peynir veya sebze dolu; kimi büyük kimisi bizdeki gibi küçük (bir yemek kaşığında 40 tane mantı olmalı sorunsalı); bazısı buharda diğerleri haşlanarak pişirilmiş; kiminin üzeri soslu kimi sade… Yani farklılıklar olsa da mutfak evriminin yolu bir, aklın yolu bir, midenin yolu bir!

Bunların İtalyan olanı yani ravioli genelde peynir (ricotta, parmesan, keçi peyniri…) ile dolduruluyor. Peynir + ıspanak de sık rastlanan bir kombinasyon, pek tabii etli haline de kimse hayır diyemez. Sos derseniz, sınırınız uzay: Domates soslu, pesto soslu, mantar soslu, kurutulmuş domates soslu

Allahını seven üzerime hamur atsın dediğiniz günlerde adı/menşei neresi olursa olsun, içi ne dolu olursa olsun illa da bir tabak dolusu mutlu kalorileriniz olsun!

________________________________________________________________

Ravioli

Malzemeler:

Ev yapımı makarna tarifine göre hazırlanmış makarna hamuru.
İç malzemesi
Sos
Haşlamak için su
Tuz

Yapılışı:

1- Ravioli hamurunu evde makarna tarifine göre hazırlayın.

2- Makine ile veya elde hamuru uzun dikdörtgen halinde açın. (Makine ile açıyorsanız 1-8 arası incelik mertebesinden, 7 seviyesine kadar hamuru inceltin.)

3- Hamurun bir tarafına aralıklarla hazırladığınız içi doldurun. Diğer tarafı üzerine kapatın.

4- Ravioli kesme aletiniz varsa onunla kesecikleri kesin. Yoksa koyduğunuz iç malzemesi ortasında kalacak şekilde istediğiniz büyüklükte dikdörtgenler kesin. kenarlarını elinize bastırıp, kapandığına emin olun. İçerisinde hava kalmamasına dikkat edin. (Okuyunca anlaşılmıyo mu ne? Valla daha açık cümle kuramadım…)

5- Buzdolabında 3 saat kadar bekletın. 3 ssat sonunda buzluğa koyup daha sonra kullanmak için saklayabilirsiniz.

6- Kaynayan suya 1 yemek kaşığı tuz atın. Raviolileri 5-7 dakika haşlayın. Aynı anda 10 taneden fazla haşlamayın.

7- Hazırladığınız sos ile servis edin.

Gibi şeyler: Hamurişleri, İtalyan Mutfağı, Makarnalar. Beni kaydet.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>