Havuçlu Kek

Surekli baska tarifler denedigim 3 sey var. Browni, çikolatalı pasta ve havuçlu kek. Aslinda iyi sonuc aldigim bir tarif buldugumda gozum disarida olmaz; zaten ilk baslarda bu ise basladigimda amacim da buydu. Her şey icin isime yarayan bir tarif bulayim, her seferinde o site senin bu kitap benim aranmayim. Ama bu uclu baska. Surekli daha iyi olabilir arayisindayim. Mesela cikolatali pasta olarak Amerika’daki Cheesecake Factory’nin Cikolatali Kule Pastasinin tarifini almak icin kendimi kapilarina zincirlemeyi dusunuyorum.

Ama bugun varolussal kaygilarimdan biri cevabini buldu. (Kaygiya bak deme cok onemli havuclu kek valla!) Havuclu kekte son nokta burasi, iniyoruz! Bu tarifin en guzel havuclu kek oldugunu okudugumda “tabi tabi, hep de oyle derler” dedim ama bir yandan da havuclari rendelemeye basladim. Iyi ki de denemisim; cok basarili!

Tarif Carole Bloom’un The Essential Baker: The Comprehensive Guide to Baking with Chocolate, Fruit, Nuts, Spices, and Other Ingredients adli kitabindan; ben tarifi Zoe Bakes’de okudum. Siradan bir havuclu kekten farki iceriginin cok zengin olmasi. Bir ton baharat, portakal kabugu, hindistan cevizi ve uzum… Her isirikta baska bir tat geliyor. Cok guzel! (Tek tereddutum uzum, olmasa da olur size kalmis; ama baharatlari ve hindistan cevizini atlamayin.)

Havuclu Kek

5-6 tane orta boy havuc (yaklasik 2 su bardagi rendelenmis)
4 buyuk yumurta, oda sucakliginda
1.5 su bardagi seker
1 1/4 su bardagi sivi yag
2/3 su bardagi kahverengi seker
2 cay kasigi vanilya özütü (ekstresi)
1 portakal kabugunun rendesi
2 1/4 su bardagi un
1.5 cay kasigi kabartma tozu
1 cay kasigi karbonat
1 cay kasigi tarcin
1/4 cay kasigi zencefil
1/2 cay kasigi tuz
1/4 cay kasigi karanfil
1/4 cay kasigi muskat rendesi
1 su bardagi kavrulmus ceviz
1 su bardagi hindistan cevizi
1 su bardagi uzum

1) Havuclari rendeleyin.
2) Cevizleri kavurun. (Ceviz, findik, badem vs varsa bir tarifte hep kavuruyorum, boylece tatlari daha yogun ve guzel oluyor.)
3) Sekerleri, yumurta, yag, portakal kabugu ve vanilyayi beraber cirpin.
4) Un, kabartma tozu, karbonat, tuz ve baharatlari iyice karistirin. Uzumleri de katin ki kalibin dibine cokmesin.
5) Kati karisimini yumurtali karisima ekleyin. Karistirin ve daha sonra havuc, ceviz ve hindistan cevizini ekleyin.
6) Yaglanmis kaliba dokun. 175 dereceye onceden isitilmis firinda 40-45 dakika veya kurdan temiz cikana kadar pisirin.

Gibi şeyler: Kekler and tagged . Beni kaydet: kaydet.

2 kişinin ağzının suları aktı... Havuçlu Kek

  1. medura says:

    Aman Ya Rabbi, padişah fermanı gibi uzuuun bir liste. Benim de cafefernando’da görüp denediğim böyle bir tarif var, ilaveten üzüm de var burada.

  2. tartepink says:

    :) gozunuz korkmasin, ekstralar hep baharat vs. Ama tadini o kadar guzel yapiyor ki surekli bu kekten yapmak istiyorum; cok nefis. Uzum var ama orjinal tarifte oldugu icin yazdim, ben artik koymuyorum, cok yakismiyor bence.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>