Semizotu Salatasi

Surekli vir vir soyleniyorum su olsa da yesek bu olsa da yesek ama yatacak yerim yok, hic soylenmeye hakkim yok. Houston bir Turk icin cennet- cok seyimiz var. Ermeni marketimiz var ki politikadir, tarihtir, uluslararasi gururdur hepsini bir kenara birakip “ozur diledigimiz” mide kardesidir. Okyanus otesinden cagla, yesil erik, acur ve en mukemmeli de çupra(!) getiren kan kardesidir. Arap marketimiz var ki Allah biz buralarda evde kunefe yapabilelim diye yaratmis- dunya o derece etrafimda donuyor bilsen. Gozunu sevdigimin Arabi semizotu bile getiriyor! Daha kayisi tamam da arabin yuzu nanay diyorsan o senin esekligin adam daha ne yapsin. Seviyom hepsini, turklerin kalbine giden yol midesinden gecer!

Semizotu aslinda bildigin arsiz ot. Bizim Bodrum’da bahcede hergun ordan burdan cikar. Neyse ki ben de o hizla tuketibiliyorum, buyuk zevkle hem de! Artik birgun sarimsakli yogurtla, obur gun ustune sadece limon, zeytinyagi, baska gun salatanin icinde. Pisirmeye gerek yok, toprak tadi var ya o kaybolmasin. Iste sevdicegim Arabim da getirmis semizi, ben de kaptim hemen demet demet! Omega 3′une kurban!

Bu ara yeni takintim asurelik, corbalik bugday var ya, yarma diye de bilinir, iste onu haslayip salata yapiyorum. Yanina herkes yakisiyor, kendi guzel ya.

Ha resimler de bahce dedim ya ordan, fotografa ilk merak sardigim zamanlardan…En sevdiklerim, ilk goz agrilarim…

Gibi şeyler: Aperatifler, Salatalar. Beni kaydet.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>