Çikolatalı Cheesecake Lolipopları

Gecenlerde en sevdigim arkadaslarimdan birinin hamile oldugunu ogrendim. (Aslinda gizem yapmama gerek sitemin turkce kismini okuyan bir Buragin annesi bir de onlar var. Biz bizeyiz ayol. Ama simdilik sir iste!) Ne kadar sevindim anlatamam. Biz de bir tanesini bir yildan biraz az oldu evde besliyoruz ki cogzel bi’sey herkese tavsiye ederim. Dedim cok erken ama burdan bir kere daha sanal olarak kutlayim bebisi. Annesi babasi da cheesecake’i cok sever. Kapladim keki cikolata, bagladim pembe, verdim yumuk ele. Kiz cagirdik cunku kiz olursa o da Duru olucak. (Tabi erkekse de basimizin ustu hazir!) Saglikli yumuk ellere bir an once kavusmalari dilegiyle.

Bu lolipoplar inanilmaz eglenceli, tam cocuklara veya cocuk ruhlulara gore. Partiler icin birebir. Veya bizde oldugu gibi onceki yapilan koca cheesecake bitmek bilmeyince yapilan pratik konsept degisikligi.

Malzemeler:
Cheesecake (Ben en son yaptigim Cilekli Ebruli Cheesecake‘den kalanlari kullandim)
Yari tatli veya bitter cikolata, eritilmis
Uzeri icin: hindistan cevizi rendesi, findik, ceviz badem vs, damla cikolata…

Dondurma kasigi veya kavun kasigi(!?) ile cheesecakeden toplar alin. Elinizle cok bastirmadan top haline getirin. Lolipop cubuklarini takin. Tabi cubuk talmadan direk bunlari top halinde de servis edebilirsiniz. 2 saat buzdolabinda tekrar iyice katilasana kadar bekletin.

Daha sonra toplari once eritilmis cikolataya sonra da uzeri icin sectiginiz malzemeye batirin. Cikolatanin donmasi icin buzdolabinda birkac dakika bekletin. Sonra bir tanesini bir seferde agziniza atmayi deneyin!

Gibi şeyler: Cheesecake, Kekler. Beni kaydet.

4 kişinin ağzının suları aktı... Çikolatalı Cheesecake Lolipopları

  1. Anonim says:

    Ellerine saglık cok guzel gozukuyorlar. Ama onları tutan yumos eller daha guzel! Afiyet olsun guzelime.

  2. melike says:

    Ben artık takip ederim yalnız söylemedi deme.Siz size olmadığını bil de karışmam sonra. Ya kendimi Gratel gibi hissettim, tek fark ben evi yiyemiyorum şu an. Haksızlık bi nevi. Vesselam ellerine sağlık..

  3. tartepink says:

    Tesekkur ederim Melike :) Ben de yalniz sıkılıyordum zaten hosgeldin, gec otur :)

  4. medura says:

    Cheesecake bombaları :)

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>