Vişneli Dondurma

Sour Cherry Ice Cream

Sitemin üzerinde 1 parmak sanal toz birikmiş, afacanlar gelip “beni güncelle” yazmışlar üstüne. En son da kitap falan yazmışım ki tam eski kitaplarla dolu nemli bir kütüphane kokusu var sitede. Yeni iki küçük ayak peşinde canım bloguma yazmayalı 1 seneyi geçmiş! Yeni pembemi hiç lafı uzatmadan pespembe kutlayalım. Siz sıcakların bu kavurmaya başladığı günlerde soğuk soğuk içinizi açacak, göze şölen mideye ziyafet bir vişneli dondurma yiyin ben de siteden beyaz çarşafları kaldırıp etrafı şöyle bir toparlayıp temizleyim!

____________________________________________________________

Vişneli Dondurma

Not: Bu dondurmayı vişne yerine çilek, frambuaz, böğürtlen gibi meyvelerle de yapabilirsiniz.

500 gr vişne (taze veya dondurulmuş)
120 gr pudra şekeri
300 gr krema

1- Vişneleri ve pudra şekerini robotta püre haline getirin. (Opsiyonel olarak, dondurmayı yerken ağzınıza meyve parçaları gelmesini isterseniz ki ben isterim, vişnelerin 1/3′ünü ayırıp bunları sadece bir kaç robot darbesi ile daha büyük parçalar halinde bırakabilir, dondurmaya en son aşamada ekleyebilirsiniz.)
2- Kremayı en yüksek hızda çırparak kremşanti kıvamına getirin.
3- Meyve püresini ekleyip, homojen bir hale gelene kadar çırpma teli ile karıştırın. (Eğer vişnelerin bir kısmını ayırdıysanız bu noktada onları da karışıma ekleyip iyice karıştırın.)
4- Karışımı dondurma makinenizi alıp, dondurma makinenizin talimatlarına göre hazırlayın.
5- Daha sonra başka bir kaba alın ve buzlukta tamamen dondurun.

Gibi şeyler: Dondurma, sorbe. Beni kaydet.

2 kişinin ağzının suları aktı... Vişneli Dondurma

  1. Sibel Çelik says:

    sağlıklı, uzun ömürlü olmasını dilerim.

  2. tartepink says:

    Çok teşekkür ederim Sibel! :)

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>