Fındık Ezmeli Dondurma

Gün geçmiyor ki Allahları tepelerinden bakasıca reklamcılar beynimizin prefrontal kortekslerini mıncıklayıp bizi voodoo bebeğine çevirmesin, biz de şişlendikçe aşermeyelim bir şeylere… Dondurmayı erotizm ile özdeşleştir, odadan odaya geçtikçe kıyafeti değişen, sürekli dondurma yiyen ama yine de incecik olan, sürekli alışveriş yapan özgür şehirli kadın imajını daya, ver siyah limuzinli prens Josh Holloway’ı, ver Aston Martin’den inen Kıvanç Tatlıgöbeği, sonra dondurma yemeyenin canı çıksın! Müjdeler olsun şimdi de kıvırcığım Orlando Bloom gelmiş, bu baharın arzu nesnesi, “aklımızı başımızdan alan” da belli oldu.

Bir de aşağıdaki 1950′lerin dondurma reklamına bakın. Gülmekten-sandalyeden-düşürdüğü-rivayet-edilengillerden. Nöron tecavüzü keşfedilmemiş daha, dünya çok temiz, biscolata erkekleri portakalda vitamin! İnsanın dondurma alacağı varsa da almaktan vazgeçer. Kafam duvarı delip, çıkar da acaba ne yesem der mazallah!

Neyse bir ihtimal daha var. O da kendi dondurmamızı yapmak mı dersin?

Hem de ne dondurma! Akıl baştan nasıl alınırmış gelin görün! Kıvanç gelsin bunun resmini çeksin! Hıh!

______________________________________________________________________
Fındık Ezmeli Dondurma

400 gr süt
160 gr krema
100 gr şeker
6 adet yumurta sarısı
100 gr fındık ezmesi
100 gr fındık

Yapılışı:

1. Krema ve sütü bir tencereye alıp kaynatın.
2. Yumurta sarılarını ve şekeri bir kaba koyun; beyazlaşana kadar mikserle çırpın. Sütlü karışımı kepçe yardımı ile yavaş yavaş (yumurtanın pişip topaklaşmasını engellemek için) yumurtalı karışıma ilave edin ve çırpma teli ile karıştırın.
3. Karışımı tekrar tencereye alın. Kısık ateşe koyun ve çırpma teli ile sürekli karıştırın. Katışımı muhallebi kıvamına gelmeden ocaktan alın. Fındık ezmesi ve fındığı ekleyip karıştırın. Oda sıcaklığında soğumaya bırakın. (Karışımı bir gün dolapta bekletip ertesi gün dondurmayı döverseniz fındık tadı iyice oturur, kıvamı da tadıda daha güzel olur.)
4. Dondurma makinenizi çalıştırın. Soğuyan karışımı hareket halindeki dondurma makinesine dökün. Kıvam alana kadar yaklaşık 15-20 dakika çalıştırın. Buzlukta saklayın. (Hadi ya!)

Kaynak: Dondurma makinesinin tarif defteri…

Gibi şeyler: Dondurma, sorbe, Tatlılar. Beni kaydet.

2 kişinin ağzının suları aktı... Fındık Ezmeli Dondurma

  1. Meliha says:

    Dondurma reklamları baya değişmiş :)

  2. tartepink says:

    Evet o zaman ki dondurma reklamlarının etkisi Çağla Şikel’in çamaşır yıkayıp astığı reklam kadar ;)

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>